Onze nieuwste projecten

Travelplanner voor een touroperator

Deze app ontwikkelden we voor een aanbieder van pakketreizen naar Peru. Doel is tweeledig:

De klant kan hiermee diens verblijf in de diverse te bezoeken steden optimaal plannen. Men krijgt een overzicht van persoonlijk geselecteerde hotels, en ziet waar deze liggen ten opzichte van de belangrijkste toeristische attracties, restaurants, banken en andere praktische adressen. De klant krijgt een visuele presentatie van de bestemming, waardoor die meer gaat leven. Ter plekke kan men op de smartphone zien waar men zich bevindt en dus makkelijk naar de diverse adressen navigeren.

De operator laat tegelijkertijd zijn expertise zien, door het aanbieden van een persoonlijke, doordachte selectie van accommodaties, restaurants en attracties, afwijkend van het aanbod van de concurrentie en website als Tripadvisor of booking.com.

Quiz voor een sportwebsite

Dit spelletje ontwikkelden we voor een sportnieuws website. De achterliggende technologie echter, kan overal toegepast worden om iemands kennis over een bepaald onderwerp te testen. Dit kan als een spelletje zoals deze, maar ook in de vorm van een examen voor een educatieve instelling. Een taalinstituut bijvoorbeeld kan zo eenvoudig oefenmateriaal bieden aan zijn klanten, en zo een meerwaarde creëren.

Zoals bij al onze ontwerpen is deze app responsive. Dat wil zeggen dat deze geschikt is voor gebruik op mobiele telefoon, tablet of desktop. De gebruiker zal nauwelijks uitleg nodig hebben: de gebruiker zal intuïtief weten hoe deze app werkt.

Een nieuwe website

De vraag
De nieuwe eigenaar van een Spaanse taalschool vroeg of we de overgenomen website opnieuw konden ontwikkelen.

Onze bevindingen
De website oogde erg formeel en nam de klant niet als uitgangspunt. De klant werd bedolven onder de informatie, maar het ging daarbij om zaken die de voormalige eigenaar van belang achtte. Er werd nauwelijks een indruk gegeven van de leraren, het lesmateriaal en recensies.

Datgene dus, dat een klant juist wil weten als hij overweegt les te nemen!

Nu
We wilden de hoeveelheid schriftelijke informatie op de bestaande website drastisch verminderen, zodat de klant onmiddellijk een antwoord op diens voornaamste vragen kan krijgen en in een seconde de benodigde informatie kan vinden.

Het idee is om zo persoonlijk mogelijk over te komen, een indruk te geven van de docent en het lesmateriaal, en om onmiddellijk een antwoord te geven op vragen over de cursussen (bijvoorbeeld prijs, startdata, locatie, groepsgrootte) die een geïnteresseerde heeft. Belangrijk is ook dat de bezoeker wordt geactiveerd om contact op te nemen om een proefles te vragen: de conversieratio van deze proeflessen is ongeveer 90%.
Er is gekozen voor de gele en rode kleuren van de Spaanse vlag: een sterke en onmiddellijke visuele herkenning

Eerst:

Nu: